Великобритания, Словакия, Швеция и Чехия са сред най-вероятните източници на химическия

...
Великобритания, Словакия, Швеция и Чехия са сред най-вероятните източници на химическия
Коментари Харесай

Москва с изненадващо разкритие за "Новичок"! Мария Захарова каза кои са вероятните източници на отровата

Великобритания, Словакия, Швеция и Чехия са измежду най-вероятните източници на химическия сътрудник " Новичок ". Това съобщи представителят на съветското външно министерство Мария Захарова, представена от локални медии. Тя увери, че газът в никакъв случай не е бил създаван в Русия или Съюз на съветските социалистически републики.

Използваното за отравянето на Сергей Скрипал вещество може да е от страни, които са проучвали новичока, в това число Англия, Словакия, Чехия и Швеция, разясни тя.
По думите й тези страни са имали стратегия за новичок от края на 90-те години на XX век до през днешния ден.

Четете още: Лондон реагира на изгонването на дипломатите си и сподели нещо значимо на народа на Русия

Съединени американски щати също би трябвало да бъдат " сложени под въпрос ", счита Захарова.
" Как доближиха до заключението за съветски " отпечатък ", откакто не са ни дали тези проби? Логично е да не имат това вещество. С какви проби са сравнили, с цел да доближат до това умозаключение ", зачуди се тя.
Според Захарова Западът неистини през цялото време. " Ако английският министър председател и други английски специалисти дават формулата, ще стане ясно в кои страни са създадени тези сътрудници ", разясни представителят на ведомството.

Четете още: Шефът на ФИФА отговори на Лондон и разгласи публично ще се организира ли Световното по футбол в Русия
Вчера Александър Шулгин, представителят на Русия в Организацията за възбрана на химическите оръжия в Хага, съобщи, че евентуалният нервнопаралитичен газ, обвързван с отравянето на някогашен съветски разузнавач във Англия, може да е създаден в Съединени американски щати и Англия, а не в Русия.

Четете още: Извънредно! Русия отвръща на удара: Изгони 23 английски дипломати, закрива генералното консулство в Петербург

По-рано тази седмица съветският специалист Игор Никулин пък сподели, че всички ресурси от химическия сътрудник новичок са унищожени благодарение на Съединени американски щати. Никулин разясни, че Съединени американски щати са финансирали програмата за заличаване на запасите от новичок в проучвателен обект в Узбекистан в края на 90-те години на XX век. Обектът в Нукус е употребен от Съюз на съветските социалистически републики за създаване на химически оръжия.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР